We verduurzamen woningen

Toevast verduurzaamt bestaande woningen. Heeft u een vraag over hoe u het beste uw woning(en) kunt gaan verduurzamen, dan bent u bij ons aan het goede adres. 

Aan de Spaanderstraat 18 in Oss hebben we een compleet ingerichte showroom met verduurzamingsproducten en staat de koffie voor u klaar. 

Deskundig opgeleide energieadviseurs nemen met u graag uw plannen door en kunnen u het beste advies geven over de te nemen stappen. Of het nu gaat over zonnepanelen, warmtepompen, isoleren en/of ventileren van uw woning. Wij weten wat het beste is en kunnen, naast het advies, ook de complete uitvoering voor u verzorgen. One stop shop noemen ze dat. Alles onder één dak dus.

watwedoen_header.jpg

Advies en ontzorging

Toevast adviseert u bij de energietransitie. Samen met u bepalen we de strategie, zorgen we voor de juiste energielabels en stellen we per woning of woningtype een geschikt maatwerkadvies op. Dit levert u naar 2050 een concreet plan op voor uw huidige portefeuille. U weet wat het gaat kosten, wat de maatregelen zijn en welke energielabels dat oplevert.

Het gehele jaar door woningen verduurzamen

Het maatwerkadvies is een wezenlijk onderdeel van onze werkzaamheden. Door een uitgebreide woningopname door specialisten van Toevast brengen we de woning op alle aspecten in kaart. NEN 2580 oppervlakten, energetische aspecten, maar ook bouwkundige onderdelen worden volledig in beeld gebracht. In het maatwerkadvies worden al deze onderdelen belicht en vindt u alle info voor de komende decennia voor deze woning. Geheel afgestemd op uw wensen en portfolio. 

Contact opnemen

nieuws_header.jpg

Verduurzamen bij Mutatie

Het gehele jaar door woningen verduurzamen

Met het door Toevast ontwikkelde Mureno-concept verduurzaamt u het hele jaar door uw bezit. Bij huuropzegging worden direct de verduurzamingswerkzaamheden in gang gezet, waardoor de nieuwe huurder binnen enkele weken in een compleet verduurzaamde woning kan wonen. Daarmee bespaart de corporatie zo’n 10% in uitgaven ten opzichte van een projectmatige aanpak. De woningeigenaar heeft direct een concreet plan voor vergelijkbare woningen. Hierop kan door de energielabelstijging de huur eventueel direct aangepast worden, waardoor er minimaal onrendabel geïnvesteerd hoeft te worden.   

Dit concept is inmiddels door meerdere corporaties omarmd en bewezen, doordat het proces tot op het laatste detail compleet is uitgewerkt. Het ligt voor u klaar om hiermee samen met ons te starten.

Volledige ontzorging voor de woningcorporatie

Doordat het complete proces is uitgewerkt, is een voorbereidingsoverleg voldoende om te starten met Mureno. Vanaf dat moment dient de corporatie enkel en alleen de huuropzegging nog door te geven en wordt de woning, na sleutelinlevering, compleet verduurzaamd weer terug geleverd aan de corporatie. Alle gegevens, data en bestanden die nodig zijn worden door Toevast verzorgd. Evenals het nieuwe label, de eventuele subsidies etc.   

Deze gegevens worden op duurzamedata.nl met u gedeeld, waardoor u per direct kunt beschikken over alle woninginfo.

watwedoen_illustration.png

De voordelen

Zoals hierboven al aangegeven heeft het Mureno-concept vele voordelen ten opzichte van projectmatige aanpak. Hieronder staan de meest belangrijke en grote voordelen genoemd.

  • 10% goedkoper dan projectmatige aanpak
  • Proces loopt gehele jaar door (dus ook in de koude periode)
  • Kwalitatief uitermate goede uitvoering
  • Planning is planning door middel van sleutelkluisje
  • Geen beloftes vooraf te maken en geen lange voorbereidingstijd
  • Eventuele huurverhoging direct toepasbaar
  • Geen ongemakkenvergoeding of klachtenvergoeding
  • Woning toekomstbestendig en mooie pilot voor projectmatige aanpak